Thu 7 to Sun 10 Feb 2013

Art Rotterdam

‘Art Rotterdam is a great panorama on the dynamic and fascinating landscape of the international contemporary art scene’

Lorenzo Benedetti, Directeur De Vleeshal / curator Nederlandse inzending Biënnale van Venetië

Welkom op Art Rotterdam

De beelden die dagelijks op ons afkomen via internet, de televisie en de diverse reclame-uitingen in de openbare ruimte zijn zo veelomvattend, snel en  indringend dat dit vraagt om een reactie. Hedendaagse kunstenaars zijn zich bewust van hun taak om nieuwe inhoud te geven aan de visuele wereld en u op een andere manier te raken, na te laten denken en te laten genieten van beeld.

De 14e editie van  Art Rotterdam toont de laatste ontwikkelingen binnen de beeldende kunst en is het podium om de huidige stand van zaken binnen de hedendaagse kunst te ervaren.

In de prachtige Cruiseterminal en het karakteristieke LP2 op de Wilhelminapier presenteren 95 galeries, waarvan 50% uit het buitenland afkomstig, het meest actuele deel van hun programma. Veel galeries die ook op de internationale topbeurzen in Basel, Londen en New York staan, kiezen in Rotterdam voor de opkomende kunstenaars uit hun galerie. Dat maakt Art Rotterdam tot één van de spannendste beurzen voor jonge kunst in Europa.

Om onze internationale  reputatie nog meer  te verstevigen gaan we dit jaar van start met een sectie voor film en video. Art Rotterdam Projections vindt  plaats in de tegenover de Cruise terminal gelegen ruimte LP2. Steeds meer kunstenaars werken met video om hun ideeën vorm te geven. In de musea en op de biënnales vormt video en film een belangrijk deel van de getoonde kunst. Op Art Rotterdam Projections tonen 19 galeries een videowerk van een opkomende of meer gerenommeerde kunstenaar in een open en interactieve setting.

Art Rotterdam trekt u ook de stad in om het beste van wat Rotterdam te bieden heeft op cultureel gebied te ontdekken. Tijdens Art Rotterdam bruist de stad met site-fairs, pop up shows, open ateliers en prachtige museale tentoonstellingen.

Fons Hof
Directeur Art Rotterdam

Calendars with this event

Most viewed this week

PEOPLE VIEWING THIS ALSO VIEW